Cakepicture, 100% eetbare prints fotosprints op chocolade

Veelgestelde vragen over eetbare prints

Antwoord op je vragen

Hieronder vindt je een aantal veelgestelde vragen over de producten van Cakepicture. Mocht je een vraag hebben die er niet bij staat neem dan contact met ons op via de contactpagina. We helpen je dan graag verder.

Wat is het bewaaradvies voor chocoladeproducten?

Om optimaal te kunnen genieten van je foto op chocolade hebben we de volgende bewaartips:

 • Altijd koel, droog en donker bewaren
 • Bewaartemperatuur tussen de 17 en 20 C, want chocolade is gevoelig voor vocht
 • Na openen verpakking goed afsluiten
 • Houdbaarheid ca. 2 maanden

We hopen dat je met deze tips optimaal kunt genieten van onze chocoproducten!

Wat kost een eetbare fotoprint?

Dat is afhankelijk van het type die je kiest, een print op een ouwel of een sugar/icing.
Ouwel: vanaf € 7,00 (A4 prijs)
Sugar/Icing: vanaf € 8,00 (A4 prijs)

In welke formaten zijn de ouwel/icing sheets te bestellen?

De rechthoekige prints zijn te bestellen in A6, A5 en A4. Kleine logo?s en kant & klaar gaan alleen per A4. Tijdens het ontwerpen van je eigen print is in stap 2 welke formaten er zijn. Het aantal items per vel bepaald in deze de grootte van de gekozenvorm.

Wat zijn de kosten voor verzending van een bestelling?

De verzendkostenzijn afhankelijk van het gewicht van je bestelling en het land waar het naartoe verzonden moet worden. Cakepicture verzend op dit moment binnen Nederland en België. De verzendkosten binnen Nederland beginnen bij 1,80. Voor België wordt er minimaal 3,50 in rekening gebracht. Bij bestellingen boven de 50 euro kan je kiezen voor gratis verzending! Je kan ook kiezen voor verzending met Track & Trace code. De kosten hiervoor zijn 3,95 als het om brievenbuspost gaat.

Wat is de levertijd van eetbare fotoprints en chocoladeproducten

Cakepicture doet altijd zijn uiterste best om de door jou bestelde producten dezelfde dag nog te versturen. Dit is echter niet altijd mogelijk. Onze chocoladeproducten worden bijvoorbeeld alleen op maandag en woensdag gemaakt en daarmee is de levertijd hiervoor meestal 2-3 werkdagen. De levertijd voor België is vaak ook een dag langer. Kijk voor een compleet overzicht van de levertijden op Informatie » Verzending.

Hoe kan ik mijn bestelling betalen bij Cakepicture?

Cakepicture biedt vele betaalmogelijkheden aan op de site. Zo kan er op dit moment betaald worden via de volgende methodes:

 • iDeal
 • MisterCash
 • Overschijving via bank
 • Visa
 • Mastercard
 • Maestro
 • Paypal

Hou er rekening mee dat als je betaald via overschijving je bestelling pas verstuurd wordt nadat we je betaling binnen hebben.

Wat is het verschil tussen iDeal betalen en Overboeking per bank?

Betalingen via iDeal worden direct aan ons bevestigd, waardoor een bestelling direct door ons wordt verwerkt. dit betekend dat als je van ma t/m vr voor 16.00 besteld dat jouw bestelling dezelfde dag nog wordt verstuurd. Voor overboekingen daartegenover geldt een langere verwerkingstijd van 1 a 2 dagen, afhankelijk per bank. Bij betalingen vanuit het buitenland kan de verwerkingstijd wel oplopen tot 4 a 6 dagen.

Wordt mijn eetbare fotoprint uitgesneden?

Nee, je krijgt je print geleverd op A4, A5, A6 formaat. Het is de bedoeling dat je de eetbare print zelf uitknipt of uitsnijdt. Het risico bestaat namelijk dat als we ze wel uitknippen de vormen tijdens het versturen over elkaar heen schuiven en vast plakken aan elkaar. Voor rondje vormen hebben we wel een oplossing. Veel knutselwinkels hebben zogeheten papierstansen of ponsen, ook met ronde vormen. Je kan stansen vinden met een diameter tot ca. 6cm. Als je dus veel rondjes uit moet snijden kan een pons iig zorgen voor perfect uitgesneden cirkels. Als je zoekt op Google naar "pons rond" kom je vanzelf diverse webshops tegen die ze aanbieden in verschillende formaten.

Is een sugar sheet glutenvrij?

Icing/sugar sheet is gemaakt van voornamelijk suiker, daardoor zijn ze glutenvrij. Verder zijn de sheets voor andere allergieën niet gegarandeerd allergievrij. Een ouwel past in bijna alle diëten, het is gemaakt van aardappelzetmeel en koolzaadolie.

Hoelang kan ik een eetbare print bewaren?

Een sheet (ouwel/icing) kunnen tot wel 2-3 maanden in gesloten verpakking op een droge/donkere plek bewaard worden, het liefst In de door ons meegestuurde verpakking. Let erop dat je de prints niet in de koeling of diepvries bewaart.

Hoe maak ik de ouwel/icing vast op mijn taart of cupcake?

Gebruik geen water. Het beste is om een ondergrond van marsepein of fondant te gebruiken. Je kan ze het beste met wat dunne glazuur, fondant of witte-chocopasta op de ondergrond plakken. Let er wel op dat de eetbare print niet nat wordt, anders gaat deze vlekken. Wil je de print toch op slagroom gebruiken, zeef dan eerst een dun laagje poedersuiker over de slagroom en leg daarop de print, de eetbare print "smelt" dan samen met de slagroom.

Ingrediënten Sugar Sheet en Ouwel

Sugar/Icing Sheets: Zetmeel (E1422, E1412) maltodextrine, glycerine, suiker, water, stabilisator (E414, E480), dextrose, emulgatoren (E435, E491, E471), smaakstoffen, conserveermiddel (E202), citroenzuur, kokosvet (gedeeltelijk gehard), sucralose.

Ouwel: aardappelzetmeel, water, koolzaadolie
Inkt: gedemineraliseerd water, glycerine, alcohol, kleurstof (zie onder)
Rode inkt: E124 (AZO), E122 (AZO)
Gele inkt: E102 (AZO), E124 (AZO), E104 (AZO)
Blauwe inkt: E102 (AZO), E124 (AZO), E104 (AZO)
Zwarte inkt: E151, E110 (AZO), E104 (AZO), E133

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: